NejRecept.cz Podle ovoce Švestky Obrácený švestkový koláček se zakysanou smetanou
Obrácený švestkový koláček se zakysanou smetanou
Recept Obrácený švestkový koláček se zakysanou smetanou
NejLucka NejLucka    ·   14.9.2015

Obrácený švestkový koláček se zakysanou smetanou

Obrácený švestkový koláček se zakysanou smetanou. Vynikajíci.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

10 lžic
kr. cukr
3 ks
vejce
12 lžic
polohrubá měkka
12 lžic
mléko
3 lžíce
olej
1 bal.
prášek do pečiva
2 lžíce
kakao
500 g
švestky
3 lžíce
dětská krupice
500 g
zakysaná smetana
2 bal.
vanilkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si plech na pečení, který vyložíme pečícím papírem. Švestky překrojíme na polovinu, pecku vyjmeme a poklademe je řeznou stranou nahoru.
  2. Posypeme je cukrem (3-4 lžíce) a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů 10 minut. Po upečení je posypeme dětskou krupicí.
  3. Vajíčka s cukrem utřeme do pěny, přidáme mléko, mouku, prášek do pečiva a nakonec olej. Polovinu těsta nalijeme na švestky a do druhé poloviny přidáme kakao. Promícháme a navrstvíme na světlé těsto.
  4. Pečeme při teplotě 200 stupňů 15 minut. Upečený koláč necháme vychladnout a otočíme ho vzhůru nohama. Vrch potřeme zakysanou smetanou, do které jsme přidali vanilkový cukr. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
KacenkaXX    ·   10.9.2023   ·   Odpovědět   ·  

Robila som, chuťovo dobrý, ale cesto mi nevyšlo ako na fotke, bol veľmi hutný. Myslím si, že je podstatné, či sa dávajú lyžice s múkou kopcom alebo rovné. Ja som dávala kopcom. Na ceste sa mi zdalo, že je to v poriadku. Po upečení - nebolo. Ale inak sa mi pozdával, dám mu niekedy ešte šancu, buď dám menej múky alebo dám klasické bublaninové cesto. Potom odporúčam menší plech, nie to dávka na veľký.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář