Obrácený vepřový řízek

Pečeme naopak, ale je to tak fantastické, že jedna porce vám bude málo. K tomu bramborová kaše nebo bramborový salát. Autor: sonizna

Přidal:sonizna, 5.9.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Obrácený vepřový řízek

Suroviny

900 gvepřová plec
12 lžicstrouhanka
1 lžičkasůl
1/2 lžičkypepř černý mletý
2 ksvejce
30 mlolej slunečnicový
6 plátkůanglická slanina
2 kscibule

Postup přípravy

  1. Vepřovou plec nakrájíme na šest plátků, každý osolíme a opepříme.
  2. Jeden řízek položíme na vál, kde ho budeme klepat, posypeme z jedné strany lžící strouhanky, překryjeme sáčkem a naklepeme. Otočíme, posypeme druhou lžící strouhanky, překryjeme sáčkem a znovu naklepeme. Totéž opakujeme se všemi ostatními řízky.
  3. Poté vyšleháme vajíčka se dvěma lžícemi vody a řízky v nich obalíme. Ihned smažíme dozlatova a skládáme do pekáčku.
  4. Na spodek pekáčku dáme nakrájenou cibuli na plátky, na to dáme tři plátky masa a na každý plátek masa dáme slaninu. Posypeme druhou cibulí nakrájenou na plátky a naskládáme další tři plátky masa, na které dáme slaninu.
  5. Pečeme 40 minut na 180 °C.