Opékaný nebo grilovaný lilek se sýrovou náplní

Lehký oběd nebo chutná večeře. Zapečený lilek se sýrovou náplní a ořechy. Výborná pochoutka.

Přidal:admin, 21.2.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Opékaný nebo grilovaný lilek se sýrovou náplní

Suroviny

Budeme potřebovat:
2 kslilek
špetkamořská sůl
150 gsmetanový sýr
200 gfeta sýr
2 lžícepetrželka
5 stroužkůčesnek
2 lžícezakysaná smetana
2 ksrajče
50 gvlašské ořechy
sůl
pepř
oregano
olivový olej

Postup přípravy

  1. Lilek umejeme a nakrájíme tenké plátky ostrým nožem (cca 0,5 cm silné).
  2. Každý plátek si osolíme a necháme odstát půl hodinu. Následně opláchneme studenou vodou a každý kousek důkladně osušíme papírovým ubrouskem. Pokapeme trochou olivového oleje, posypeme oreganem, pepřem. Připravené plátky lilku si opečeme na suché pánvi nebo na grilu a necháme je vychladnout.
  3. Připravíme si nádivku. Smetanový sýr si smícháme s nastrouhaným feta sýrem. Přidáme na jemno nasekanou petrželku a prolisovaný česnek. Důkladně promícháme a nakonec ještě přidáme zakysanou smetanu.
  4. Takto připravenou nádivku si navrstvíme na každý plátek lilku. Uložíme na plátky nakrájené rajče a srolujeme.
  5. Vrch pokapeme olivovým olejem a posypeme nasekanými vlašskými ořechy. Podáváme s čerstvým chlebem nebo se salátem. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika