NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Opilé kuře s rozmarýnem
Opilé kuře s rozmarýnem
Recept Opilé kuře s rozmarýnem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   15.6.2015

Opilé kuře s rozmarýnem

Kuřecí nohy připravené na červeném víně a rozmarýnu. Jako přílohu zvolíme opečenou bagetu. Autor: Naďa

Suroviny
8 ks
kuřecích paliček
2 lžíce
oleje
1 ks
cibule
500 g
žampionů
400-500 ml
červeného vína
2 lžíce
švestkových povidel
1 snítka
rozmarýn
1-2 lžíce
třtinového cukru
sůl dle potřeby
grilovací koření
bageta jako příloha
Postup receptu
Vytisknout
  1. V rozpáleném oleji opečeme kuřecí paličky ze všech stran. Poté je přemístíme do pekáčku a okořeníme grilovacím kořením.
  2. Ve výpeku smahneme dosklovata na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony, osolíme a 10 min. restujeme. Tuto směs přidáme do pekáčku k paličkám.
  3. Do hrnce nalejeme víno, přidáme povidla a rozmícháme. Necháme zevřít, přidáme cukr a sůl dle chuti. Vaříme 10 minut a pak nalejeme do pekáčku. Přidáme rozmarýn a odkryté pečeme v troubě na 200 st. doměkka cca 1 hodinu.
  4. Výsledná chuť by měla být nasládlá a lehce navinulá. Podáváme s čerstvou nebo opečenou bagetou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář