Opilé kuře s rozmarýnem

Kuřecí nohy připravené na červeném víně a rozmarýnu. Jako přílohu zvolíme opečenou bagetu. Autor: Naďa

Přidal:admin, 15.6.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Opilé kuře s rozmarýnem

Suroviny

8 kskuřecích paliček
2 lžíceoleje
1 kscibule
500 gžampionů
400-500 mlčerveného vína
2 lžícešvestkových povidel
1 snítkarozmarýn
1-2 lžícetřtinového cukru
sůl dle potřeby
grilovací koření
bageta jako příloha

Postup přípravy

  1. V rozpáleném oleji opečeme kuřecí paličky ze všech stran. Poté je přemístíme do pekáčku a okořeníme grilovacím kořením.
  2. Ve výpeku smahneme dosklovata na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony, osolíme a 10 min. restujeme. Tuto směs přidáme do pekáčku k paličkám.
  3. Do hrnce nalejeme víno, přidáme povidla a rozmícháme. Necháme zevřít, přidáme cukr a sůl dle chuti. Vaříme 10 minut a pak nalejeme do pekáčku. Přidáme rozmarýn a odkryté pečeme v troubě na 200 st. doměkka cca 1 hodinu.
  4. Výsledná chuť by měla být nasládlá a lehce navinulá. Podáváme s čerstvou nebo opečenou bagetou.