NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Ořechová roláda od Jarušky Škrobákové
Ořechová roláda od Jarušky Škrobákové
Recept Ořechová roláda od Jarušky Škrobákové
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   20.11.2017

Ořechová roláda od Jarušky Škrobákové

Vypadá naprosto luxusně! To byl komentář od mé návštěvy, kterou jsem pohostila tímto jednoduchým dezertem. Miluju dělat rolády, je to pro mě vždy taková menší výzva, zda vše dopadne tak jak má a při stáčení se nezlomí ani na jednom místě. Naplnila jsem ji pouze šlehačkou, samotné těsto je velmi zajímavé, takže tam není třeba žádný těžký máslový krém. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
1/4 l
bílků /z 8 - 9 vajec dle velikosti/
250 g
cukr krupice
150 g
polohrubé mouky
100 g
vlašských ořechů / v sáčku natlučených paličkou na hrubo/
1 ks
vanilkový cukr
půl bal.
prášku do pečiva
špetka
soli
1 lžíce
moučkového cukru /na posypání těsta/
500 ml
šlehačky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do mísy vlijeme bílky se špetkou soli a šleháme asi 2 minuty bílky do pěny. Přidáme polovinu cukru a stále šleháme bílky s cukrem do husta. Potom přidáme zbytek cukru a ještě šleháme asi 2 minuty. Bílky s cukrem musí být ušlehané na pevno. Uděláme zkoušku tak, že převrátíme mísu se sněhem, když sníh drží v míse přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a ořechy do našlehaného sněhu.
    / já si vždy smíchám předem prosátou mouku s pr. do peč. a ořechy dohromady do mísy a promíchám tyto suché přísady/.
  2. Vše lehce promícháme a těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem. Uhladíme a do sítka si dáme polévkovou lžíci moučkového cukru a pocukrujeme celou plochu těsta.
  3. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme do růžova. Já jsem pekla na 170 °C na horkovzduchu asi 12 minut. Každý se musí řídit svojí troubou.
  4. Upečený plát dáme vychladit. Plát lehce popraská, to ale není na závadu. Ušleháme si šlehačku do tuha a naneseme ji na vychladlý korpus, ze kterého jsme odstranili papír a zavineme do rolády. Dáme vychladit.
  5. Roládu naporcujeme na silnější plátky asi 4 cm. Pocukrujeme a podáváme.

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář