NejRecept.cz Dezerty Moučníky Ořechová vosí hnízda se smetanovou polevou
Ořechová vosí hnízda se smetanovou polevou
Recept Ořechová vosí hnízda se smetanovou polevou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   12.9.2018

Ořechová vosí hnízda se smetanovou polevou

Tak schválně, co je to? Nebesky to voní, skvěle to chutná a úúúžasně to lepí... Je to taková "prasárnička", a to doslova, člověk by se cpal a cpal a je z toho ulepenej jako "prase" a i přesto by se cpal dál a je mu fuk, že to má až za ušima. :D Autor: Danka

90 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

500 g
polohrubé mouky
1/2 kostky
čerstvého droždí
250 ml
vlažného mléka
50 g
krystalu
50 g
rozpuštěného másla
1 ks
žloutek
1/2 lžičky
soli
3 lžíce
smetany na potření

Náplň:

80 g
změklého másla
3 lžíce
moučkového cukru
200 g
mletých vlašských ořechů

Poleva:

80 g
změklého másla
200 g
moučkového cukru
1 lžička
vanilkové esence
5 lžic
smetany
Postup receptu
Vytisknout
  1. Náplň: 
    Máslo utřít s cukrem a vmíchat ořechy.
  2. Poleva:
    Máslo utřít s cukrem, přidat esenci a nakonec přilít ohřátou smetanu a důkladně rozmíchat dohladka.
  3. Těsto zaděláno a vykynuto v pekárně, na lehce naolejované pracovní desce rozválet na obdélník o velikosti cca 50x30cm, potřít smetanou, pak natřít ořechovou náplní, smotat do rolády od té delší strany (moc těsto neutahovat) a pomocí nitě nebo ostrého nože nakrájet na 12 dílků (šneků).
  4. Ty naskládat do vymazaného menšího plechu s vysokým okrajem (já mám formu 32x22cm, menší v žádném případě nepoužívejte) řezem dolů a nechat pod igelitem asi 30 minut kynout. Bez potírání strčit do trouby na 30 minut na 170 stupňů.
  5. Hotové nechat mírně zchladnout a poté zalít polevou a nechat zcela vychladnout. Jo, to se lehce řekne, nechat zcela vychladnout. Tady se někde stala v receptu chyba. To prostě tak úžasně voní, že nejde, prostě nejde nechat to zcela vychladnout. 
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář