NejRecept.cz Dezerty Moučníky Ořechově čokoládový srnčí hřbet ve velikonočním provedení
Ořechově čokoládový srnčí hřbet ve velikonočním provedení
Recept Ořechově čokoládový srnčí hřbet ve velikonočním provedení
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
adkas adkas    ·   8.3.2016

Ořechově čokoládový srnčí hřbet ve velikonočním provedení

Jednoduchý a chutný moučník, ozdobený ve stylu velikonoc. Autor: adkas

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Základ:

3 ks
vejce
150 g
kr. cukru
1 bal.
vanilkový cukr
100 g
polohrubé mouky
3 lžíce
oleje
1/2 lžičky
prášku do pečiva
2 lžíce
rumu
50 g
rozinek
50 g
posekané čokolády
50 g
posekaných ořechů
špetka
soli

Poleva:

100 g
hořké čokolády
1 lžička
oleje

Na králíčci:

cca 100 g
marcipánu
22 ks
mandlových lupínků
potravinářské barvy na oči, ústa a nos (nebo můžete udělat čokoládové tečky)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky vyšleháme s kr. a vanilkovým cukrem. Přidáme olej a rum, prošleháme. Přidáme nasekané ořechy, čokoládu a rozinky. Znovu promícháme. Ručně vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Míchá se to trochu těžší protože těsto je husté, ale od přidaného sněhu z bílků bude masa řidší a bude se snadněji míchat. Dáváme pozor, abychom pěnu nerozbili, protože moučník bude tuhý.
  2. Formu na srnčí hřbet vyložíme pečícím papírem (můžete i vymazat tukem a vysypat moukou) a celou masu vylijeme do formy. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 160 stupňů 45 minut. Kontrolujeme špejlí. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
  3. Připravíme si z marcipánu ozdobu a necháme je na pracovní desce trochu vyschnout - lépe se s nimi bude manipulovat. Z mandlových lupínků uděláme ouška a z barev oči, nos, ústa, případně ozdobíme mašličku jak jsem to dělala já. Pokud nechcete používat potravinářská barviva, použijte čokoládu - špejli namočíme a nakreslíme oči, ústa a nos.
  4. Čokoládu rozpustíme za stálého míchání ve vodní lázni a přidáme olej. Necháme mírně vychladnout a polijeme celý moučník. Ozdoby uložíme na vrch a necháme ztuhnout.

Můj blog: Adkas-tastyfood

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář