Ořechové domácí laskonky

Laskonky jsou výborné, jemné, ořechové jsou bezva. Jsou vhodné pro slavnostní příležitosti.

Ořechové domácí laskonky

Suroviny

SUROVINY NA 25 PORCÍ:
6 ksbílky
300 gkrystalový cukr jemný
100 gmoučkový cukr
2 lžícepolohrubá mouka
160 gmleté vlašské ořechy
Náplň:
200 gmoučkový cukr
50 mlkáva zrnková mletá uvařená
50 mlmléko
20 ghladká mouka
1 bal.vanilkový cukr DrOetker
250 gmáslo

Postup přípravy

  1. Ořechový sníh: bílky vyšleháme s krystalovým cukrem nad párou do pěny. Odstavíme a po mírném vychladnutí zamícháme moučkový cukr, mleté ořechy a polohrubou mouku.
  2. Plech vyložíme papírem a pomocí formy vytvoříme laskonky tak, že do otvorů pomocí lžíce dáme hromádky sněhu, uhladíme a dáme sušit do předem vyhřáté trouby. Já jsem sušila při 100 ° C, asi 30 minut. Necháme je vychladnout a plníme.
  3. Náplň: 4 polévkové lžíce cukru zkaramelizujeme, přidáme přecezenou zrnkovou kávu (50 ml), mouku rozmíchanou v 50 ml mléka a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout. Občas promícháme.
  4. Máslo pokojové teploty vyšleháme se zbylým cukrem pomocí elektrického šlehače a po částech přidáváme vychladlou kaši. Vyšleháme na hladký krém.
  5. Nádivku dáme do cukrářského sáčku a spojujeme po dvě usušené laskonky. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Blažena Sadovská