Ořechové řezy s vanilkovým a čokoládovým krémem

Krémové řezy s ořechovým těstem. Krém: vanilkový a čokoládový. Vrch ozdobený strouhanou hořkou čokoládou. Mňamka!

Přidal:Gaštanka, 20.3.2015
Kategorie: Moučníky
Ořechové řezy s vanilkovým a čokoládovým krémem

Suroviny

Těsto:
7 ksbílku
200 gkr. cukr
150 gmleté vlašské ořechy
4 lžícepolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
Vanilkový krém:
7 ksžloutku
2 bal.vanilkový pudink
600 mlmléka
1 lžícehladká mouka
200 gmáslo
200 gmoučkový cukr
Dále budeme potřebovat:
250 gsušenky
100 mlrum
100 gtmavá čokoláda
50 gtmavá čokoláda - na strouhání

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme mixérem na tuhý sníh a postupně přidáváme cukr. Když máme hmotu tuhou, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mletými ořechy.
  2. Takto připravené těsto navrstvíme na plech, který jsme vysložili papírem a upečeme při teplotě 160 stupňů. Velikost plechu 30x35 cm.
  3. Krém: 300 ml mléka nalijeme do misky, přidáme žloutky, pudinkové prášky, mouku a důkladně vymícháme, abychom neměli hrudky. Zbylé mléko nalijeme do hrnce a dáme ohřát. Když je mléko horké přidáme za stálého míchání žloutkovou mléčnou směs a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout.
  4. Máslo s cukrem utřeme do pěny a postupně po lžících přidáváme vychladlý pudink.
  5. Připravený vanilkový krém rozdělíme na 2 části. Jednu polovinu navrstvíme na vychladlý plát těsta a pěkně uhladíme. Naskládáme sušenky, které jsme předem namočili do rumu.
  6. Do druhé poloviny krému přidáme rozpuštěnou čokoládu (100 g) a spojíme. Navrstvíme na sušenky a pěkně uhladíme.
  7. Vrch ozdobíme strouhanou čokoládou a odložíme do chladničky ztuhnout. Nakrájíme úhledné řezy a podáváme. Dobrou chuť!