Ořechový štrůdl s domácím džemem

Štrúdl je velmi jednoduchá a hlavně rychlé udělaná dobrůtka. Těsto si zakoupíme :-) a kdo je větší mistr v kuchyni jako já, připraví si ho doma. Musím se přiznat, že štrúdľové těsto jsem zkoušela připravit jen jednou ai to skončilo v koši, protože se mi vůbec, ale vůbec nepodařilo. Nedalo se ani rozválet a tak jsem to vzdala a od té doby takéto těsto pouze kupuji. Autor: Akeber

Přidal:Akeber, 10.11.2017
Kategorie: Moučníky
Ořechový štrůdl s domácím džemem

Suroviny

1 baleníštrúdlového těsto
250 gmleté ořechy
džem broskvový
máslo na pokapání
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Z těsta uděláme dva záviny.
  2. Těsto rozválíme natenko. Potřeme meruňkovým džemem, posypeme polovinou mletých ořechů a polijeme rozpuštěným máslem.
  3. Těsto svineme, nejdříve boční strany! Závin uložíme na pečící papír a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 C tak na 40 min.
  4. Upečené záviny necháme vychladnout. Pokrájíme a nakonec posypeme moučkovým cukrem.