Originální BOUNTY koláčky

Originální bounty řezy, které si tak oblíbíte, že BOUNTY bude klasickým dezertem po nedělním obědě. Je velmi jednoduchý na přípravu a věřte, že z plechu zmizí za pár minut. Autor: Petra H

Přidal:Petra H, 16.8.2016
Kategorie: Moučníky
Originální BOUNTY koláčky

Suroviny

Těsto:
4 ksvejce
80 gpolohrubá mouka
20 gkakao
20 gbramborový škrob
120 gkr. cukr
1/2 bal.prášek do pečiva
Krém:
6-7 PLdětská krupice
500 mlmléka
200 gkr. cukr
200 gmáslo
1 bal.vanilkový cukr
250 gkokos
Dekorace:
150 mlmléka
1 bal.šlehačka v prášku Dr. Oetker
kakao

Postup přípravy

  1. Polohrubou mouku, kakao, prášek do pečiva a bramborový škrob prosejeme do misky.
  2. V druhé misce vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny. Když máme vyšlehanou pěnu, vařečkou přimícháme sypkou směs a těsto nalijeme do vyššího plechu, který jsme vystlali pečícím papírem.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů, dokud se kraje těsta nezačnou odlepovat od stěny plechu.
  4. Upečené těsto vyndáme a necháme vychladnout.
  5. Do mléka přidáme vanilkový a kr. cukr a dáme ohřát na mírný oheň. Když mléko vře, pomalu přisypáváme dětskou krupici a uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout.
  6. Máslo utřeme do pěny, postupně přidáváme po lžících vychladlou krupici a na závěr přimícháme kokos.
  7. Pomocí okrouhlé formičky vykrojíme z těsta kolečka, potřeme je krémem a zakryjeme druhým kolečkem těsta.
  8. Vrch a boky potřeme vyšlehanou šlehačkou, ozdobíme kakaem a podáváme.