Oříškové tyčinky máčené v čokoládě

Jednoduché oříškové tyčinky. Lískové oříšky můžete nahradit vlašskými. Letos jsem přemýšlela, co bych takové napekla na ty Vánoce, protože jsou již přede dveřmi. V mé staré kuchařce mám uložené recepty, které jsem vyzkoušela a i za něco stály. Při těchto jsem si nechala i fotku a vzpomněla jsem si na ně jaké byly luxusní. Do těsta se přidává nastrouhaná čokoláda a jsou opravdu skvělé. Jeden z nejlepších vánočních receptů jaké mám. Autor: Triniti

Oříškové tyčinky máčené v čokoládě

Suroviny

Budeme potřebovat:
300 ghladká mouka
50 gmleté lískové oříšky
50 gnastrouhaná čokoláda
120 gmoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
1 ksvejce
200 gmáslo
Glazura:
100 gčokoláda
40 gmáslo

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku prosejeme přes jemné síto do misky, přidáme mleté lískové oříšky, nastrouhanou čokoládu, moučkový cukr, vanilkový cukr, vajíčko a na menší kousky nakrájené máslo. Zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na minimálně půl hodinu.
  2. Z těsta oddělujeme menší kousky, které zpracujeme do tenkého válečku a pak váleček nakrájíme na menší kousky (cca 5 cm válečky).
  3. Ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 15-20 minut.
  4. Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu, přidáme máslo a mícháním spojíme. Upečené tyčinky z obou stran namočíme do glazury a necháme na mřížke ztuhnout.