NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Oříškové věnečky s vínem
Oříškové věnečky s vínem
Recept Oříškové věnečky s vínem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Jaja79    ·   20.12.2017

Oříškové věnečky s vínem

Výborné vánoční cukroví, které vůbec není sladké, i přesto, že se obaluje v moučkovém cukru. Jsou křehké a na jazyku se doslova rozplývají. Fantazie. Konečně jsem objevila i vánoční cukrovíčko, kde se do těsta nepřidává žádný cukr a chuťově je fantastické. Autor: Jaja79

Suroviny

Těsto:

250 g
hladké mouky
100 g
mletých lískových oříšků
špetka
soli
0,5 lžičky
skořice
1 lžička
pomerančové šťávy
1 lžička
pomerančové kůry
1 ks
vejce
5 lžic
bílého vína
250 g
hery

Na obalení:

6 lžic
moučkového cukru
1 sáček
vanilkového cukru
0,5-1 lžička
skořice
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ze surovin na těsto vypracujeme kuličku, kterou vůbec nemusíte nechat odležet. Ale pokud si těsto připravíte večer a už se vám nechce péct, tak ho dejte do chladu zabalené v potravinářské fólii a když druhý den budete chtít péct, tak ho minimálně 2 hodiny předem vyberte, aby mělo pokojovou teplotu.
  2. Z těsta vyválíme tenčí plát, ze kterého vykrojíme kolečka nebo jiné tvary, do středu uděláme ještě menší tvar a poklademe na papírem vyložený plech, který vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 6-7 minut.
  3. Upečené necháme mírně vychladnout, ale ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru, do kterého jsme přidali vanilkový a ještě i skořici.

Zdroj: mamincinyrecepty

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář