Oříšky plněné vanilkovým krémem

Na svátečním stole by rozhodně neměla chybět tato dobrota. Ořechy plněné vanilkovým krémem. Autor: IvanK

Oříšky plněné vanilkovým krémem

Suroviny

Budeme potřebovat:
300 ghladká mouka
250 gmáslo
150 gmoučkový cukr
150 gmleté ​​vlašské ořechy
1 lžícemletá skořice
2 lžícekakaový prášek
1 lžičkasoda bikarbona
2 ksvejce
Nádivka:
1 bal.vanilkový pudink
2 dlmléko
125 gmáslo
50 gmoučkový cukr

Postup přípravy

  1. Těsto připravíme z 300 g hladké mouky, 200 g měkkého másla, 150 g moučkového cukru, 150 g mletých vlašských ořechů, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, lžíci mleté ​​skořice, 2 lžíce kakaa, 2 vejce, lžičku jedlé sody a odložíme ho na 2 hodinky do lednice.
  2. Odpočinuté těsto rozdělíme na malé části, které plníme do vymazaných, pomoučeném formiček na ořechy a pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut při teplotě 160 stupňů.
  3. Vychladnuté ořechy slepíme krémem, vytvořeným z hustého vanilkového pudinku smíchaného s kostkou másla a 50 g moučkového cukru.