NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Ostravan dort
Ostravan dort
Recept Ostravan dort
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Ivetussinka    ·   12.5.2015

Ostravan dort

Ostravan dort podle Ivetky.

Suroviny

Cukrářské piškoty 1/2:

47 g
cukr moučka
214 g
mouka hladká
172 g
bílky
114 g
žloutky
cukr moučka na posypání
214 g
cukr krupice

Vlastní krém:

150 g
cukr krupice
45 g
voda
120 g
žloutky
270 g
máslo
45 g
rum

Čokoláda:

100 g
Čokoláda ředěná tukem
50 g
Ořechy na obsypání
50 g
Smetana 33% na pucky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Obalíme si ráfek nebo dortovou formu papírem a položíme si takto připravenou formu na desku (podložku). Ohraničený prostor polijeme čokoládou na kterou ihned pokládáme za mokra po cele ploše piškoty.A počkáme až jak čokoláda zatuhne. Mezi tim si připravíme krém.
  2. Příprava krému:V misce vyšleháme žloutky s 1/5 cukru krupice .Zbytek cukru svaříme s vodou na 115st.C horký rozvar zašleháme do šlehajících se žloutků.Po vychladnutí přidáme máslo a znovu šleháme a nakonec přidáme rum.
  3. Jak nám čokoláda zatuhla s piškoty tak piškoty navlhčíme štávou s kompotu a zarovnáme vlastním máslovým krémem.Druhou vrstvu piškotů pokládáme kolmo k předešlé vrstvě.Opět zarovnáme krémem a přiložíme 3vrstvu piškotů a opět zarovnáme krémem .Necháme zatuhnout .Vykrojíme z ráfku nebo dortové formy .Boky obmažeme krémem a posypeme mletými ořechy.Do prostřed dorty dáme trochu mletých ořechů vlašských do tvaru kruhu a po okraji uděláme pucku vyšlehanou šlehačkou.Můžeme přizdobit čokoládovým dekorem který si můžete udělat a nebo koupit.
  4. Výrobní postup piškotů:V jedné misce vyšleháme žloutky s 1/3cukru krupice v druhé misce vyšleháme bílky s 2/3 cukru krupice do tuha.Obě hmoty zlehka spojíme a lehce zamícháme prosátou hladkou mouku .Hmotu stříkáme sáčken s hladkou trubičkou do tvaru cukrářských piškotů.Jakmile piškoty nastříkáme posypeme moučkovým cukrem .Pečeme při teplotě 160-170st.C ( nebo si piškoty koupíme v obchodě).
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář