Ostré nudličky z vepřových palců

Moje nejoblíbenější jídlo. Je sice náročnější na suroviny, ale o to chutnější. Miluji papriku, je to nejlepší druh zeleniny jaký existuje. V poslední době jsem se naučila používat v mé kuchyni koření Tandori Masala. Je to indické koření, které mi velmi chutná. Dnes ho dostanete už téměř v každém obchodě, donedávna to byla nedostupná suroviny a dostali jste ji pouze ve specializovaných indických obchodech nebo v bio obchodech. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 17.3.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Ostré nudličky z vepřových palců

Suroviny

300 gvepřových palců (levnější varianta vepřové panenky)
1 ksčervená paprika
1 kszelená paprika, klidně i tenkostěnná
2 kscibule
2 ksstředně velká rajčata
5 lžicslunečnicového oleje
2 lžícekoření Tandori Masala
4 lžíceSweet Sour Sauce (čínská sladkokyselá marináda)
100 mlMerlotu (nebo jiného červeného vína)
4 lžíceaceto Balsamico di Modena (balzámový ocet z Modeny)
3 lžičkySambal Oelek (pálivá pasta z chilli papriček)
dle chutisůl

Postup přípravy

  1. Omyté a usušené palce si překrájíme na nudličky a v misce promícháme s 2 lžicemi oleje a kořením Tandori Masala. Necháme na kuchyňské lince cca 30 min. odležet.
  2. Mezitím si připravíme zeleninu: rajčata křížem shora nařízneme a zalijeme vařící vodou. Chvilinku počkáme, horkou vodu vylijeme a ledovou je zchladíme. Poté velmi snadno sloupneme rajčátko z kůže
  3. Rozkrojíme napůl, odstaníme bubáka a nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme na céčka. Papriky na nudličky.
  4. V pánvi (wok je s výhodou) rozpálíme zbylý (3 lžíce) olej a maso z misky přemístíme tam. Na prudkém plameni restujeme cca 10 minut. Pak přidáme všechna tekutá dochucovadla (ocet, víno, čínskou omáčku) a necháme za občasného míchání zčásti odpařit. Osolíme, pokud je to potřeba.
  5. Teď přidáme papriky a cibuli a zase chvilku restujeme. Po asi 10 minutách vhodíme kostičkovaná rajčata a vysmahneme do krásné šťavičky pěkně všechno pospolu. Sosíku je poměrně dost, takže přílohu si zvolte dle vlastní chuti.. rýže, těstoviny, brambor, hranolky, kuskus.. všechno jde.

Můj blog: Vaření s Tomem