Osvěžující nepečený dezert

Lehký, osvěžující dezert bez pečení. Ovesné vločky jako základ, jogurtová nádivka a na vrchu nastrouhaná tmavá čokoláda. Mňam!

Přidal:admin, 30.4.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Dorty, Nepečené
Osvěžující nepečený dezert

Suroviny

Základ:
300 govesné vločky
150 gmáslo
Krém:
450 gbílý jogurt
100 gkr. cukr
10 gželatina
150 gmascarpone
1 lžičkavanilkový extrakt
200 mlsmetana ke šlehání
1 kslimetka
1/2 kscitron - kůra
30 ghořká čokoláda
Vrch:
tmavá čokoláda
limetková kůra

Postup přípravy

  1. Ovesné vločky rozemeleme na mouku (můžeme použít i sušenky), přidáme rozpuštěné máslo a důkladně promícháme. Připravený základ navrstvíme na dno formy o průměru 25 cm.
  2. Jogurt utřeme s cukrem, vanilkou a želatinou. Dáme na oheň a mírně ohřejeme, dokud se cukr nerozpustí. Následně odstavíme a necháme vychladnout.
    Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a přimícháme mascarpone, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, šťávu z limetku a také i limetkovou kůru. Úplně na závěr přidáme hořkou čkoládu, kterou jsme nastrúhali na hrubém struhadle a jogurtovou směs.
  3. Připravenou nádivku navrstvíme na základ a pěkně uhladíme. Odložíme do lednice na 2-3 hodiny (nejlépe na celou noc) a vrch ozdobíme strouhanou čokoládou a limetkovou kůrou. Dobrou chuť!

Zdroj: Citromhab