NejRecept.cz Dezerty Koláče Osvěžující tvarohové řezy s ovocem
Osvěžující tvarohové řezy s ovocem
Recept Osvěžující tvarohové řezy s ovocem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
adkas adkas    ·   4.1.2016

Osvěžující tvarohové řezy s ovocem

Osvěžující řezy s ovocem. Ovoce můžete použít libovolné, jaké máte rádi. Stejně dobré jsou tyto řezy i bez ovoce. Je jen na Vás pro jakou verzi se rozhodnete.

Suroviny

Hnědé těsto:

4 ks
vejce
1 hrnek
kr. cukr
1/2 hrnku
olej
1 hrnek
mléko
2 hrnky
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva
1 lžíce
prosáté kakao
citronová kůra na ochucení

Bílé těsto:

2 ks
vejce
1 hrnek
kr. cukr
500 g
měkký tvaroh
1 hrnek
mléko
1 bal.
vanilkový pudink

Dále budeme potřebovat:

2x435 g
jahodový kompot
300 ml
zakysaná smetana
250 g
smetana ke šlehání
2 lžíce
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si plech na pečení od velikosti 27 x 37 cm a hrnek o objemu 250 ml.
  2. Tmavé těsto:
    Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, nastrouhanou citronovou kůru a dobře mixérem vyšleháme. Odstavíme na chvíli stranou.
  3. Světlé těsto:
    Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme tvaroh, pudinkový prášek a mléko. Za každým důkladně vyšleháme. Těsto je velmi řídké, ale nemějte obavy, pečením se pěkně zatáhne. Dokončíme tmavé těsto.
  4. Přidáme prosátou mouku smíchanou s prosátým kakaem a práškem do pečiva. Zpracujeme mixérem na vláčné těsto a na vymazaný a moukou vysypaný plech nalijeme 1/2 tmavého těsta, pak nalijeme celé světlé těsto a uložíme okapané ovoce. Polijeme zbytkem tmavého těsta. Nedělejte si starosti, pokud se vám nepokryje celý zákusek tmavým těstem. Snažte se však v malém množství zalévat postupně.
  5. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů cca 35 - 40 minut. Upečený koláč necháme pořádně vychladnout.
  6. Zakysanou smetanu smícháme s moučkovým cukrem. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky a vařečkou ji přimícháme do zakysané smetany. Hmotu naneseme na zcela vychladlý koláč a pěkně uhladíme. Můžeme posypat kakaem nebo strouhanou čokoládou. Držíme v chladničce.

Zdroj: Adkas-tastyfood

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář