Ovesný koláč s jablky

Doma máme rádi zdravější koláče, které jsou nenáročné na přípravu. Mouku nahradíte rozmixovanými ovesnými vločkami a je to velká mňamka! Autor: Lucka

Přidal:luckazubata, 10.7.2016
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Ovesný koláč s jablky

Suroviny

2 hrnkyrozmixovaných ovesných vloček
2 ksvejce
300 mlmléka
2 ČLskořice
2 ČLkypřícího prášku
1 ksbílý jogurt
dle chutimed
2 ksvelká jablka
mleté ořechy a máslo na vysypání a vymazání formy

Postup přípravy

  1. Troubu si zapneme na 190 stupňů.
  2. Smícháme ovesné vločky, vejce, mléko, 4 ČL medu, 1 ČL kypřícího prášku do pečiva.
  3. Formu si vymažeme máslem a vysypeme mletými vlašskými ořechy.
  4. Těsto nalejeme do formy a v předehřáté troubě pečeme 10 minut. Mezitím si v misce smícháme jogurt, 1 ČL medu a lžičku skořice, přidáme najemno nasekané mandle a promícháme.
  5. Těsto po deseti minutách vytáhneme z trouby, namažeme ho jogurtovou směs a posypeme dvěmi nastrouhanými jablky a pečeme 30 minut.