NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Ovocná šarlota
Ovocná šarlota
Recept Ovocná šarlota
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   21.1.2015

Ovocná šarlota

Osvěžující dort hlavně pro děti. Krém uvnitř a dokola samá roládku. Mňamka!

45 min
Čas přípravy
8 min
Čas vaření
Suroviny

SUROVINY NA 16 PORCÍ:

6 ks
vejce
8 lžic
krystalový cukr
8 lžic
polohrubá mouka
2 lžíce
voda
trochu
kypřící prášek do pečiva
200 g
džem

Náplň:

250 ml
voda
100 g
krystalový cukr
1 lžíce
citronová šťáva
20 g
želatina v prášku
350 ml
smetana ke šlehání
250 g
jemný tvaroh
1 konzerva
jahodový kompot
1 konzerva
broskvový kompot
2 ks
ztužovač šlehačky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Piškotová roláda: bílky vyšleháme do pěny, přidáme po lžících cukr, žloutky, mouku s práškem do pečiva, vodu. Upečeme na papíru /větší plech/ na 180 st. asi 8 min. Pak i s papírem srolujeme. Po vychladnutí odstraníme papír, natřeme džemem (rybízový) a znovu srolujeme. Pokrájíme asi na 1 cm kousky. Mísu vyložíme potravinářskou fólií, pokapeme šťávou z kompotu a uložíme rolády. Ty co nám zvýší použijeme na povrch.
  2. Připravíme si nádivku: uvaříme 250 ml vody, 100 g cukru, citrónovou šťávu. Necháme vychladnout. Do vlažného nálevu přidáme želatinu a rozpustíme. Necháme vychladnout.
  3. Šlehačku vyšleháme se ztužovačem dotuha. Přidáme vymíchání tvaroh, scezené jahody, podle chuti nakrájené broskve nebo jiné ovoce a zamícháme. Přidáme vychladlý sirup se želatinou. Můžeme přidat i moučkový cukr, podle chuti.
  4. Zalijeme rolády v míse a přiložíme zbývající rolády. Uložíme do chladu, dokud nádivka neztuhne. Je to asi 3-4 hodiny. Pak vyklopíme a podáváme. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Blažena Sadovská

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář