Ovocné Karpaty s vanilkovým a tvarohovým krémem

Ovocné Karpaty s vanilkovým a tvarohovým krémem.

Přidal:admin, 12.9.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Ovocné Karpaty s vanilkovým a tvarohovým krémem

Suroviny

Těsto:
5 ksvejce
200 mlvoda
150 gmáslo
200 ghladká mouka
špetkasůl
Žlutý krém:
3 bal.vanilkový pudink
1 lmléko
250 gmáslo
8 lžickr. cukr
Bílý krém:
200 mlsmetana ke šlehání
200 gjemný tvaroh
5 lžicmoučkový cukr
Dále budeme potřebovat:
broskve
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Vodu nalijeme do hrnce, přidáme máslo, špetku soli a necháme ho rozpustit. Když máme máslo rozpuštěné, přidáme mouku a zpracujeme kuličku, kterou vaříme 2-3 minuty. Když se hmota odděluje od stěn hrnce, odstavíme a necháme mírně vychladnout. Přimícháme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně utřeme. Hmotu rozdělíme na 2 části. V tenké vrstvě těsto rozetřeme na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů po dobu 15 - 20 minut. Během pečení troubu neotvíráme!
  2. V mléce necháme rozpustit cukr, přidáme pudinkové prášky a klasicky uvaříme hustý pudink. Máslo utřeme mixérem do pěny, po částech přidáme vychladlý pudink a vymícháme hladký krém.
  3. Na jeden plát těsta natřeme vanilkový krém, poklademe na kousky nakrájené broskve a všechno to zakryjeme bílým krémem - smetanu vyšleháme s cukrem do pěny a nakonec přidáme tvaroh.
  4. Zakryjeme to druhým plátem těsta a odložíme do chladničky ztuhnout. Vrch posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Zdroj: Recipeci