Pamlsek veverky obalený v čokoládě a kokosu

Pamlsek veverky plněný meruňkovou marmeládou, obalený v čokoládě a kokosu. Jemné a křehké pečivo a k němu káva nebo čaj.

Přidal:admin, 25.11.2015
Kategorie: Vánoční cukroví, Chuťovky, Vánoce
Pamlsek veverky obalený v čokoládě a kokosu

Suroviny

Budeme potřebovat:
250 gmargarín nebo máslo
250 gmoučkový cukr
2 bal.vanilkový cukr
1 bal.prášek do pečiva
500 ghladká mouka
Dále budeme potřebovat:
100 gčokoláda na vaření
100 mlmléko
2 lžíceolej
meruňkový džem na lepení
kokos na obalení

Postup přípravy

  1. Margarín nebo máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Dbáme na to, aby bylo máslo nebo margarín pokojové teploty - tehdy se dokonale spojí s cukrem a získáme krásně nadýchanou pěnu.
  2. Postupně přidáme prosátou mouku spolu s práškem do pečiva a zpracujeme hladké těsto, ze kterého pomocí dvou malých lžiček vytvarujeme tvary, které se podobají mandli.
  3. Ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 120 stupňů 60 minut. Pokud se vám tvary nedaří dělat pomocí lžičky, můžete je tvarovat i rukama.
  4. Upečené sušenky lepíme marmeládou a polovinu (širší část) obalíme v čokoládě a kokosu.
  5. Čokoládová glazura:
    Čokoládu nalámeme na menší kusy, které zalijeme mlékem a na mírném ohni necháme rozpustit. Do rozpuštěné čokolády, která se spojila s mlékem přidáme olej a dostaneme krásné pevnou, lesklou a hustou glazuru jako kdybychom použili smetanu.

Zdroj: Coolinarika