NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Pamlsek veverky obalený v čokoládě a kokosu
Pamlsek veverky obalený v čokoládě a kokosu
Recept Pamlsek veverky obalený v čokoládě a kokosu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Petra H Petra H    ·   25.11.2015

Pamlsek veverky obalený v čokoládě a kokosu

Pamlsek veverky plněný meruňkovou marmeládou, obalený v čokoládě a kokosu. Jemné a křehké pečivo a k němu káva nebo čaj. Autor: Petra

30 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

250 g
margarín nebo máslo
250 g
moučkový cukr
2 bal.
vanilkový cukr
1 bal.
prášek do pečiva
500 g
hladká mouka

Dále budeme potřebovat:

100 g
čokoláda na vaření
100 ml
mléko
2 lžíce
olej
meruňkový džem na lepení
kokos na obalení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Margarín nebo máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Dbáme na to, aby bylo máslo nebo margarín pokojové teploty - tehdy se dokonale spojí s cukrem a získáme krásně nadýchanou pěnu.
  2. Postupně přidáme prosátou mouku spolu s práškem do pečiva a zpracujeme hladké těsto, ze kterého pomocí dvou malých lžiček vytvarujeme tvary, které se podobají mandli.
  3. Ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 120 stupňů 60 minut. Pokud se vám tvary nedaří dělat pomocí lžičky, můžete je tvarovat i rukama.
  4. Upečené sušenky lepíme marmeládou a polovinu (širší část) obalíme v čokoládě a kokosu.
  5. Čokoládová glazura:
    Čokoládu nalámeme na menší kusy, které zalijeme mlékem a na mírném ohni necháme rozpustit. Do rozpuštěné čokolády, která se spojila s mlékem přidáme olej a dostaneme krásné pevnou, lesklou a hustou glazuru jako kdybychom použili smetanu.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář