Pampeliškový med

Domácí med do čaje, koláčů nebo na slazení různých jídel. Autor: marunda

Přidal:marunda, 4.5.2015
Kategorie: Nápoje
Pampeliškový med

Suroviny

Budeme potřebovat:
250-300 kshlaviček pampelišek
1 kscitrón
1 kspomeranč
1,5 lvody
1 kgcukru

Postup přípravy

  1. Do hrnce dáme hlavičky pampelišek- neoplachujem. Dala jsem 300ks. Přidáme jeden citrón, pomeranč a vodu. Vaříme 20 min. a necháme 24 hodin louhovat.
  2. Druhý den přelijeme přes síto, řádně propasírujeme a vaříme s cukrem 2 hodinky. Občas promícháme.
  3. Po dvou hodinách nalijeme do sklenic a otočíme vzhůru. Víčka se zatáhnou. Med je krásně hustý a výborný.