Panna cotta s bílou čokoládou a kokosem

Vynikající sklenice s ovocným nebo džusovým želé a kokosovo čokoládovou pěnou. Lahůdka i pro děti.

Přidal:admin, 4.2.2016
Kategorie: Chuťovky, Nepečené
Panna cotta s bílou čokoládou a kokosem

Suroviny

160 mldžusu
1 lžícemoučkový cukr
1 lžícekukuřičný škrob
300 mlkokosové mléko
200 mlsmetana ke šlehání
1 bal.prášková želatina
50 gbílá čokoláda
1 lžičkavanilková esence

Postup přípravy

  1. Džus zvolíme podle vlastní chuti. Místo džusu můžete použít i šťávu z ovoce. Moučkový cukr a kukuřičný škrob smícháme a přidáme 4 lžíce džusu. Zbylý džus ohřejeme na mírném ohni a přidáme směs škrobu a cukru. Promícháme a vaříme, dokud nezískáme želé, které rovnoměrně nalijeme do sklenic.
  2. Želatinu namočíme v 2 lžících kokosového mléka. Zbylé mléko smícháme se smetanou a přivedeme do varu. Když hmota vře, odstavíme a přidáme nasekanou bílou čokoládu, vanilkovou esenci a nabobtnalou želatinu. Mícháme, dokud nevznikne jednotná hmota. Hmotu nalijeme na vychladlé želé a necháme ztuhnout (nejlépe nechat odpočívat v chladničce celou noc).
  3. Vrch ozdobíme ovocem nebo strouhanou čokoládou a podáváme.

Zdroj: Coolinarika