Pařížan podle Lenky

Kakaové těsto potřené marmeládou dle chuti a k tomu kakaová nádivka. Autor: Lenulinka

Přidal:Lenulinka, 12.5.2015
Kategorie: Moučníky
Pařížan podle Lenky

Suroviny

Korpus:
3 ksvejce
100 gcukru krupice
100 ghladké mouky
2 lžícekakaa
3 lžícehorké vody
marmeláda
Krém:
2 bal.šlehačky ke šlehání
50 gcukr krupice
30 gkakaa

Postup přípravy

  1. Žloutky s polovinou cukru, kakaem a vodou řádně vymícháme do tuha. Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme sníh. Do žloutkové masy postupně zlehka přimícháváme sníh s moukou. Pečeme ve vymazané, moukou vysypané kulaté formě na 170 °C asi 15 minut.
  2. Krém : ve 2 lžících smetany rozmícháme kakao. Zbylou smetanu s cukrem přivedeme k varu, vmícháme kakaovou kašičku a stáhneme z plamene. Po vychladnutí uložíme alespoň na 12 hodin do lednice. Druhý den smetanu vyšleháme.
  3. Korpus rozkrojíme, potřeme marmeládou a dáme druhou část. Na povrchu potřeme částí marmelády a rozetřeme vyšlehaný krém. Necháme vychladnout a poté krájíme na dílky.