Pařížské rohlíčky

Tradiční pařížské rohlíky - křehké těsto, pařížský krém politý rozpuštěnou čokoládou. Autor: Reny

Přidal:Reny Naty A., 17.12.2015
Kategorie: Vánoční cukroví, Moučníky, Vánoce
Pařížské rohlíčky

Suroviny

Těsto:
2 ksvejce
250 gmoučkový cukr
150 glískové oříšky
150 gmleté ​​mandle
Pařížský krém:
1/2 lsmetana ke šlehání
150 gkr. cukr
5 lžickakao
200 gkvalitní tmavá čokoláda
250 gmáslo

Postup přípravy

  1. 2 ks celá vajíčka ušlehám mixérem s 250 g moučk. cukrem. Pak jsem dala 150 g lískových a 150 g mletých mandlí. Stříkame cukr. pytlíkem na plech a pečeme při horkém vzduchu na 140 °C cca 20 minut.

    * TIP: V originálním receptu se do těsta přidávali klasické mleté vlašské oříšky, ale já jsem oříšky vyměnila za lískové a namíchala je s mandlemi.
  2. Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao. Po krátkém povaření odstavíme a do horkého zamícháme nalámanou čokoládu. Pak vmícháme pokrájené máslo a necháme vychladnout. Během chladnutí občas promícháme. Vychladnuté strčíme do lednice a na druhý den mixérem jen lehce promíchat - ten krém nemá chybu - můžete použít na dorty nebo jen jako dezert do mističek.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky/pekařky - Reny Naty A.

Zdroj: Pečení všeho druhu ORIGINAL