Parmezánové kuřecí steaky se slaninou

Vyzkoušejte si připravit luxusní kuřecí steaky v parmezánové krustě a slaninou na vrchu. Luxusní chuť!

Přidal:admin, 3.6.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Parmezánové kuřecí steaky se slaninou

Suroviny

Budeme potřebovat:
4 kskuřecí prsa
1 hrnekstrouhaný parmezán
1/4 lžičkysušený česnek
1/4 lžičkypepř
1 lžícevoda
1 ksvejce
1/2 lžičkysůl
1 šáleknastrouhaná mozzarela
slanina
olej

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa omyjeme, očistíme.
    Troubu si předehřejeme na 180 stupňů, připravíme si formu na pečení.
  2. V malé misce smícháme vajíčko s vodou. V druhé misce smícháme nastrouhaný parmazán, sušený česnek, pepř, sůl.
  3. Na pánvi si rozpálíme olej. Kuřecí prsa obalíme ve vajíčku a pak ve směsi parmezánu a koření. Obalovat můžeme i vícekrát, masíčko bude křupavější. Vložíme je na rozpálený olej a zprudka opečeme z obou stran - 1 minutku z jedné strana a 1 minutku z druhé strany.
  4. Kuřecí steaky vyjmeme položíme na plech nebo na mřížku, posypeme nastrouhanou mozzarelou a na sýr dáme nakrájenou slaninu.
  5. Vložíme do trouby a krátce pečeme - doba pečení závisí na tloušťce kuřecího masíčka. Dobrou chuť!

Zdroj: Otasteandseeblog