Pastýřský koláč

Toto jídlo je známé pod názvem pastýřský koláč. Mleté maso s bramborovou kaší, vše pečeme v jednom pekáčku. Je to chutné a syté. Autor: sonizna

Přidal:sonizna, 5.9.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Pastýřský koláč

Suroviny

500 gpetrželka
3 ksbrambory
1 lžičkasůl
1 kschilli paprička
2 lžíceolej slunečnicový
1 kscibule
2 stroužkyčesnek
1 lžičkazázvor mletý
2 lžičkykurkuma
400 ghovězí mleté
400 grajčata v konzervě
100 ghrášek

Postup přípravy

  1. Petrželku i brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, uvaříme v osolené vodě doměkka. Přidáme máslo a trochu vody, ve které se brambory vařili a rozmixujeme dohladka. Nakonec vmícháme nasekanou chilli papričku.
  2. Cibuli osmažíme na oleji, poté přidáme česnek, zázvor a kurkumu a minutu smažíme. Přidáme maso a opečeme ho dohněda. Poté zalijeme rajčaty a povaříme 20 minut. Na konci přidáme hrášek.
  3. Masovou směs dáme na dno pečící formy, nahoru dáme bramborovo-pastiňákovou kaši a zapečeme 20 minut na 220 °C.