NejRecept.cz Maso Hovězí maso Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
Recept Pastýřský koláč
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
sonizna    ·   5.9.2016

Pastýřský koláč

Toto jídlo je známé pod názvem pastýřský koláč. Mleté maso s bramborovou kaší, vše pečeme v jednom pekáčku. Je to chutné a syté. Autor: sonizna

Suroviny
500 g
petrželka
3 ks
brambory
1 lžička
sůl
1 ks
chilli paprička
2 lžíce
olej slunečnicový
1 ks
cibule
2 stroužky
česnek
1 lžička
zázvor mletý
2 lžičky
kurkuma
400 g
hovězí mleté
400 g
rajčata v konzervě
100 g
hrášek
Postup receptu
Vytisknout
  1. Petrželku i brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, uvaříme v osolené vodě doměkka. Přidáme máslo a trochu vody, ve které se brambory vařili a rozmixujeme dohladka. Nakonec vmícháme nasekanou chilli papričku.
  2. Cibuli osmažíme na oleji, poté přidáme česnek, zázvor a kurkumu a minutu smažíme. Přidáme maso a opečeme ho dohněda. Poté zalijeme rajčaty a povaříme 20 minut. Na konci přidáme hrášek.
  3. Masovou směs dáme na dno pečící formy, nahoru dáme bramborovo-pastiňákovou kaši a zapečeme 20 minut na 220 °C.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář