Pečená jablka

Jablka, marmeláda, zakysaná smetana a oříšky podle vlastní chuti - mandle, kešu ořechy, lískové ořechy, ... Autor: siesta

Přidal:siesta, 3.5.2015
Kategorie: 15 minutovky, Chuťovky
Pečená jablka

Suroviny

na 4 jablka:
4 ksjablka
100 gořechy dle chuti (mandlí, kešu, lískových, vlašských)
2 lžícepikantní marmelády (ostružinové, rybízové)
2 lžícezakysané smetany
máslo

Postup přípravy

  1. Z omytých jablek vykrojíme šťopku, bubáka a jadřinec jedním dlouhým otvorem skrz naskrz. Oříšky nameleme nebo nasekáme nadrobno a smícháme s marmeládou. Směsí plníme jablíčka, klademe do zapékací misky. Případnou zbylou oříškovou směs můžeme navrstvit na jablka jako kopeček.
  2. Na každé jablko dáme plátek másla a pečeme v troubě na 200 stupňů 15-20 minut. Vyndáme z trouby a na každé jablíčko dáme trošku smetany a ještě na chvilku vrátíme do vypnuté trouby.
  3. Podáváme se zmrzlinou, kopečkem šlehačky, nebo jen tak. Dobrou chuť! :)