Pečená krkovička v mléce

Pečená krkovička v mléce. Autor: Roseangel

Přidal:Roseangel, 14.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Pečená krkovička v mléce

Suroviny

Potřebujeme:
500 gkrkovice
800 mlmléka
100 mlsmetany ke šlehání
tymián
sůl
pepř

Postup přípravy

  1. Vepřovou krkovici bez kosti omyjeme, osušíme a nakrájíme na stejnoměrné plátky. Každý plátek osolíme, opepříme a důkladně posypeme tymiánem.
  2. Smícháme mléko se smetanou a opět přidáme tymián. Maso postupně vkládáme do pekáčku, poté zalejeme připravenou směsí (mléko + smetana + tymián), až je maso ponořené.
  3. Vložíme do trouby a pečeme nepřikryté cca hodinu a půl. Podáváme s kroketami, brambory nebo s rýží - jak kdo má rád.