Pečená kuřecí prsa v sýrovém těstíčku

V neděli jsem na oběd připravovala fantastická šťavnatá kuřecí prsa, která jsem bohatě potřela marinádou, do které jsem přidala tvrdý strouhaný sýre, přidala jsem i bílý jogurt na zjemnění. Někde jsem četla, že bílý jogurt dokonale zjemní kuřecí maso, nejlépe pokud se i maso marinuje celou noc. Já jsem na to večer zapomněla, tak jsem to nemarinovala, jen jsem potřela marinádou a bylo to opravdu velmi šťavnaté. Autor: Mineralka

Přidal:Mineralka, 20.3.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Pečená kuřecí prsa v sýrovém těstíčku

Suroviny

500 gkuřecí prsa
3 ksvejce
1 bal.bílý jogurt
100 gtvrdý sýr
sůl, pepř, mletá červená paprika
2 stroužkyčesnek

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na plátky, které pořádně osolíme, opepříme, posypeme mletou červenou paprikou.
  2. V druhé misce zamíchame jogurt, vajíčka, strouhaný sýr a přidáme i prolisovaný česnek.
  3. Kuřecí prsa nejdříve obalíme v jogurtové marinádě a poklademe je na plech, který jsem vyložila pečícím papírem. Můžete také vymazat, jak chcete.
  4. Pečeme na 220 stupňů cca 25-30 minut, záleží na tom, na jak hrubě jste nakrájeli maso.
  5. Podáváme s rýží nebo bramborami, u nás doma je to znovu oblíbená jasmínová rýže a zeleninová obloha.