NejRecept.cz Maso Mleté maso Sekaná Pečená sekaná plněná špenátem a sýrem ve slaninovém kabátku
Pečená sekaná plněná špenátem a sýrem ve slaninovém kabátku
Recept Pečená sekaná plněná špenátem a sýrem ve slaninovém kabátku
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   20.9.2017

Pečená sekaná plněná špenátem a sýrem ve slaninovém kabátku

Jednoduché hlavní jídlo, které máte hotové do půl hodinky. Já jsem stihla i uklidit do ten času, ale víte, záleží také na tom, jak se vám chce. Já jsem spěchala, takže mi to šlo odruky. Plnila jsem sýrem a špenátem a obalila jsem to ještě ve slanině, aby ani chlapi neměli pár poznámek, co to vlastně za jídlo je.

Suroviny
1 1/2 kg
mletého masa (hovězí+vepřové)
2 ks
vejce
1 velká lžíce
solamylu
dle chuti
sůl, pepř, červená sušená paprika
dle chuti
majoránka
1 ks
cibule
5 stroužků
česneku
strouhanka
plátkový sýr
čerstvý špenát
dlouhý nakrájený špek nebo anglickou slaninu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso smícháme s vejci, solamylem, kořením (dle chuti), s nakrájenou a osmaženou cibulí a česnekem, zahustíme strouhankou do požadované konzistence.
  2. Masovou hmotu rozmačkáme na alobal na obdelníkový plech, nato rozložíme po celé ploše plátkový sýr, na něj rozložíme špenát, srolujeme do šišky a omotáme špekem a pečeme v alobalu 30 minut na 190 stupňů.
  3. Poté bez alobalu 15 minut do zlatova.
  4. Podáváme s bramborovou kaší.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář