Pečená sekaná plněná špenátem a sýrem ve slaninovém kabátku

Jednoduché hlavní jídlo, které máte hotové do půl hodinky. Já jsem stihla i uklidit do ten času, ale víte, záleží také na tom, jak se vám chce. Já jsem spěchala, takže mi to šlo odruky. Plnila jsem sýrem a špenátem a obalila jsem to ještě ve slanině, aby ani chlapi neměli pár poznámek, co to vlastně za jídlo je.

Přidal:admin, 20.9.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Pečená sekaná plněná špenátem a sýrem ve slaninovém kabátku

Suroviny

1 1/2 kgmletého masa (hovězí+vepřové)
2 ksvejce
1 velká lžícesolamylu
dle chutisůl, pepř, červená sušená paprika
dle chutimajoránka
1 kscibule
5 stroužkůčesneku
strouhanka
plátkový sýr
čerstvý špenát
dlouhý nakrájený špek nebo anglickou slaninu

Postup přípravy

  1. Maso smícháme s vejci, solamylem, kořením (dle chuti), s nakrájenou a osmaženou cibulí a česnekem, zahustíme strouhankou do požadované konzistence.
  2. Masovou hmotu rozmačkáme na alobal na obdelníkový plech, nato rozložíme po celé ploše plátkový sýr, na něj rozložíme špenát, srolujeme do šišky a omotáme špekem a pečeme v alobalu 30 minut na 190 stupňů.
  3. Poté bez alobalu 15 minut do zlatova.
  4. Podáváme s bramborovou kaší.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí