Pečené brambory a přírodní pečené kotlety

Chlapská záležitost. Pečené brambory v alobalu podávané s česnekovým dipem. Výborný oběd! Mňam!

Přidal:admin, 10.4.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Pečené brambory a přírodní pečené kotlety

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 lžícesójová omáčka
2 lžícerostlinný olej
1 lžíceworcester
1 lžičkacitronová šťáva
2 lžícehnědý cukr
2 lžícekečup
1 kschilli paprička
6 ksvepřové kotlety
Příloha:
brambory
1 sklenicemajonéza
2 stroužkyčesnek
1 lžícecitronová šťáva

Postup přípravy

  1. Brambory ve slupce dobře umyjeme a v osolené vodě vaříme 10 minut. Troubu předehřejeme na 180°C.
  2. Brambory po jedné pevně zabalíme do alobalu a pečeme 40 minut. Poléváme česnekovým dipem - všechny uvedené suroviny smícháme, vychladíme.
  3. Předehřejeme troubu na 175 °C. V misce důkladně smícháme sójovou omáčku, rostlinný olej, worcestrovou omáčku, citronovou šťávu, hnědý cukr a kečup. Do středně velké zapékací mísy vložíme vepřové kotlety a potřeme polovinou vzniklé omáčky.
  4. V předehřáté troubě pečeme 30 minut. Kotlety otočíme a potřeme zbývající omáčkou. Pečeme dalších 30 minut. Dobrou chuť!

Zdroj: Vaření a pečení s radostí