Pečené brambory plněné brynzou a máslem

Pečené brambory plněné brynzou a máslem. Autor: Karambola

Přidal:Karambola, 13.2.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Přílohy
Pečené brambory plněné brynzou a máslem

Suroviny

velké brambory
brynza
máslo
sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Vynikající příloha k hlavnímu jídlu. Namísto klasické bramborové kaše jsem zkusila něco nového a chutného. Protože máme rádi brynzu, vymyslela jsem si plněné brambory, které nejen že krásně voněly za máslíčkem, ale i výborně chutnaly.
  2. Velké brambory jsem důkladně umyla a očistila kartáčkem. Na plech jsem uložila kousek papíru na pečení, pokladla brambory a pekla jsem je ve předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 40 minut (měla jsem středně velké brambory, takže délku si zvolíte sami, podle toho jak velké brambory máte). Po cca půl hodině jsem brambory vybrala, rozřízla do kříže a vložila kousek másla.
  3. Vložila jsem zpět do trouby a nechala dopéct 10 minut. Pak jsem je vybrala a rozmačkala vidličkou - ale ne úplně, jen trochu. Vložila jsem kousek brynzy a znovu jsem vidličkou rozmačkala, aby se všechno spojilo.