Pečené brambory s francouzskou omáčkou
Už Vás nebaví klasická rýže nebo tradiční bramborové kaše jako příloha k hlavnímu jídlu? Připravte si chutné pečené brambory s franúzskou omáčkou.
Suroviny
Budeme potřebovat:750 gbrambory
2 lžíceolivový olej
sůl
pepř
Omáčka:1 stroužekčesnek
70 mlolej
2 lžícedijonská hořčice
2 lžícejablečný ocet
1 lžícekr. cukr
2 lžícepetrželka
Postup přípravy
- Brambory omyjeme a nakrájíme na menší kousky (nejlépe je použít menší brambory, které rozkrojíme na polovinu). Dáme je do misky, přidáme 2 lžíce olivového oleje, osolíme, opepříme podle chuti a důkladně promícháme.
- Brambory uložíme na papírem vyložený plech na pečení a vložíme je do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 220 stupňů cca 20 - 30 minut.
- Omáčka:
Do oleje přidáme prolisovaný česnek /můžeme ho i nasekat na malé kousky/, cukr, ocet, dijonskou hořčici a důkladně vymícháme. Upečené brambory dáme do misky, polijeme omáčkou a promícháme.
- Brambory podáváme jako přílohu k hlavnímu jídlu, nebo se zakysanou smetanou. Na talíři nezapomeneme posypat nahrubo nakrájenou čerstvou petrželkou. Dobrou chuť!
Zdroj: Coolinarika