Pečené brambory s francouzskou omáčkou

Už Vás nebaví klasická rýže nebo tradiční bramborové kaše jako příloha k hlavnímu jídlu? Připravte si chutné pečené brambory s franúzskou omáčkou.

Přidal:admin, 8.6.2015
Kategorie: Přílohy
Pečené brambory s francouzskou omáčkou

Suroviny

Budeme potřebovat:
750 gbrambory
2 lžíceolivový olej
sůl
pepř
Omáčka:
1 stroužekčesnek
70 mlolej
2 lžícedijonská hořčice
2 lžícejablečný ocet
1 lžícekr. cukr
2 lžícepetrželka

Postup přípravy

  1. Brambory omyjeme a nakrájíme na menší kousky (nejlépe je použít menší brambory, které rozkrojíme na polovinu). Dáme je do misky, přidáme 2 lžíce olivového oleje, osolíme, opepříme podle chuti a důkladně promícháme.
  2. Brambory uložíme na papírem vyložený plech na pečení a vložíme je do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 220 stupňů cca 20 - 30 minut.
  3. Omáčka:
    Do oleje přidáme prolisovaný česnek /můžeme ho i nasekat na malé kousky/, cukr, ocet, dijonskou hořčici a důkladně vymícháme. Upečené brambory dáme do misky, polijeme omáčkou a promícháme.
  4. Brambory podáváme jako přílohu k hlavnímu jídlu, nebo se zakysanou smetanou. Na talíři nezapomeneme posypat nahrubo nakrájenou čerstvou petrželkou. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika