Pečené brambory se slaninou a parmazánem

Pokud si zakoupíte v obchodě velké brambory, zkuste si připravit tutu dobrotu. Brambory rozřízneme na polovinu, přidáme ...

Přidal:admin, 19.2.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Pečené brambory se slaninou a parmazánem

Suroviny

Budeme potřebovat:
4 ksvelké brambory
3 ksjarní cibulka
2 lžícemáslo
125 mlmléka
1/2 lžícevegeta
8 plátkůslaninka
2 lžíceparmazán
2 lžícečedar sýr
sůl
pepř
muškátový ořech
mletá červená paprika

Postup přípravy

  1. Brambory si umyjeme a následně je osušíme papírovým obrouskem.
  2. Vidličkou brambory popícháme a uložíme je vcelku na plech, který jsme si vystlali papírem. Pečeme při teplotě 190 stupňů cca 1 hodinu (podle velikosti brambor odhadneme čas, kdy budou brambory měkké).
  3. Upečené brambory si rozřízneme na polovinu a vydlabeme vnitřek.
  4. V misce si vydlabaný vnitřek smícháme s mlékem, osolíme, opepříme, nastrouháme muškátový oříšek a přidáme mletou červenou papriku. Postupně přidáváme máslo a nadrobno nakrájenou jarní cibulku.
  5. Do vydlabaného bramboru si položíme plátek slaniny, uložíme bramborovou směs s cibulkou a vrch posypeme čedarem a parmazánem.
  6. Brambory vložíme zpět do trouby a pečeme dalších 15 minut při teplotě 180 stupňů.
  7. Podáváme horké. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika