Pečené brambory ve slaninkovém župánku

Pečené brambory obalené slaninou ve smetanové omáčce. Výborná chuť, vhodné i jako příloha k hlavnímu jídlu.

Přidal:admin, 24.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Chuťovky, Přílohy
Pečené brambory ve slaninkovém župánku

Suroviny

Základní suroviny:
8 ksstředne velkých brambor
16-20 plátkuslaniny
Omáčka:
2 šálkymásla
1 lžícehladké mouky
1/4 lvývaru
100 gzakysané smetany
1 lžičkasoli
špetkapepře
1/2 kscitrónu

Postup přípravy

  1. Brambory důkladně omyjeme a se sloupkou uvaříme do poloměka ve vodě se špetkou soli. Po uvaření oloupeme. Zabalíme každý brambor do dvou plátku slaniny, přemístnime je na plech a dáme péct do předehřáté trouby na 200 ° C po dobu 10 minut.
  2. Zatímco se brambory pečou, připravíme si omáčku. V hrnci rozpálime máslo, přidáme mouku, osmahneme, zalijeme studeným vývarem a dáme vařit.
  3. Odstránime z tepla, přidáme smetanu, sůl, pepř, citrónovou šťávu, zamícháme. Vylijeme omáčku na brambory a dáme znovu péct do troubě na dalších 10-15 minut.
  4. Hotové brambory můžeme posypat bylinkami. Dobrou chuť!

Zdroj: Vk