Pečené buchty s drobenkou

Vynikající, nadýchané, jemné a sladké. Nádivku můžete použít libovolnou - ovocnou, čokoládovou, tvarohovou, ... S jakou nádivkou máte buchty nejraději vy?

Přidal:admin, 7.10.2015
Kategorie: Moučníky
Pečené buchty s drobenkou

Suroviny

Budeme potřebovat:
200 mlteplé mléko
50 gmáslo
2 ksvejce
3 lžícekr. cukr
3 lžícerostlinný olej
1 bal.vanilkový cukr
1 lžičkasušené droždí
2-2,5 hrnkuhladká mouka
1/2 lžičkysůl
Nádivka:
ovoce, tvaroh, ořechy, povidla, ...
Drobenka:
vejce na potření
1 lžícemáslo
3 lžícehrubá mouka
1 lžícemoučkový cukr

Postup přípravy

  1. 100 ml mléka zahřejeme, přidáme cukr a droždí. Necháme na teplém místě vykynout kvásek.
  2. Ostatní suroviny smícháme v misce, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě zakryté utěrkou kynout cca 1 - 1,5 hodiny.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na 12 částí. Ruce si potřeme olejem a každou kuličku zpracujeme na placku.
  4. Naplníme nádivkou a vytvarujeme buchtu.
  5. Buchty ukládáme do vyššího plechu, který jsme vymastili olejem a necháme je kynout cca 20 minut.
    Pak je dáme do předem vyhřáté troubě. Pečeme při teplotě 200 stupňů do zlata. Buchty před pečením potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme drobenkou (smícháme mouku s cukrem a máslem).

Zdroj: Vk