NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Pečené buchty s drobenkou
Pečené buchty s drobenkou
Recept Pečené buchty s drobenkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   7.10.2015

Pečené buchty s drobenkou

Vynikající, nadýchané, jemné a sladké. Nádivku můžete použít libovolnou - ovocnou, čokoládovou, tvarohovou, ... S jakou nádivkou máte buchty nejraději vy? Já jsem je plnila marmeládou a nutellou. Zkuste, s těstem se výborně pracuje, vůbec se nelepí a je velmi pružné. Buchty jsou po upečení jemné jako pavučinka a při pečení vám budou tak téct sliny, že ještě horké buchty budete jíst, jako já :) :D Autor: Triniti

Suroviny

Budeme potřebovat:

200 ml
teplé mléko
50 g
máslo
2 ks
vejce
3 lžíce
kr. cukr
3 lžíce
rostlinný olej
1 bal.
vanilkový cukr
1 lžička
sušené droždí
2-2,5 hrnku
hladká mouka
1/2 lžičky
sůl

Nádivka:

ovoce, tvaroh, ořechy, povidla, ...

Drobenka:

vejce na potření
1 lžíce
máslo
3 lžíce
hrubá mouka
1 lžíce
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. 100 ml mléka zahřejeme, přidáme cukr a droždí. Necháme na teplém místě vykynout kvásek.
  2. Ostatní suroviny smícháme v misce, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě zakryté utěrkou kynout cca 1 - 1,5 hodiny.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na 12 částí. Ruce si potřeme olejem a každou kuličku zpracujeme na placku.
  4. Naplníme nádivkou a vytvarujeme buchtu.
  5. Buchty ukládáme do vyššího plechu, který jsme vymastili olejem a necháme je kynout cca 20 minut.
    Pak je dáme do předem vyhřáté troubě. Pečeme při teplotě 200 stupňů do zlata. Buchty před pečením potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme drobenkou (smícháme mouku s cukrem a máslem).
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář