Pečené buchty s povidly

Určitě si i vy pamatujete, když jste navštívili svou babičku a na stole byly přichystané pečené buchty s povidly. To bylo dětství.

Přidal:admin, 5.9.2016
Kategorie: Chuťovky
Pečené buchty s povidly

Suroviny

Těsto:
700 ghladká mouka
40 gčerstvé droždí
350 mlmléka
40 gmáslo nebo margarín
50 gkr. cukr
1 lžičkusůl
1 ksvejce
1 kscitron - kůra
Dále budeme potřebovat:
skořice
povidla
žloutek na potření + 1 PL mléko

Postup přípravy

  1. Připravíme si pekáč o velikosti 24 x 36 cm. Dno vymažeme máslem.
  2. 150 ml mléka ohřejeme, přidáme cukr a droždí. Necháme vzejít kvásek.
  3. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout cca 1 hodinu.
  4. Na pomoučené pracovní desce těsto rozválíme na tloušťku cca 1 cm, nakrájíme ho na stejné obdélníky (cca 12 ks) a na každou část lžičkou navrstvíme povidla se skořicí.
  5. Každý kousek uzavřeme a ukládáme na plech. Necháme v plechu kynout 20 minut.
  6. Po 20 minutách vrch potřeme rozšlehaným žloutkem, do kterého jsme přidali mléko a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů dozlatova.

Zdroj: Citromhab