Pečené buchty se švestkami

Kynuté buchtičky plněné švestkou. Pečeme v rozehřáté troubě do zlata. Vhodné ke kávičce nebo čaju. Mňamka!

Přidal:admin, 15.11.2014
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Pečené buchty se švestkami

Suroviny

SUROVINY NA 15 PORCÍ:
500 gmouka hladká
40 gcukr krystalový
40 gtuk na pečení
250ml mléko
1 bal.sušené Droz DrOetker
1 ksvejce
1 lžičkacitronová kůra
švestky z kompotu, nebo čerstvé
olej na potření
cukr moučkový na posypání

Postup přípravy

  1. Připravíme si suroviny na buchty. V mléce rozmícháme droždí. Všechny suroviny dáme do misky. Vypracujeme těsto, přikryjeme ho a necháme nakynout.
  2. Potom ho přendáme na desku. Rozválíme a rádýlkem nakrájíme čtverce (15 ks). Takto připravené těsto budeme plnit.
  3. Slijeme šťávu z kompotu a jednotlivé kousky švestek klademe na těsto. Z každého uděláme buchtičky.
  4. Pekáč si vytřeme olejem. Buchtičky poklademe na pekáč, každou potřeme olejem, aby se lépe oddělovaly po upečení.
  5. Po 45 minutách pečení ve vyhřáté troubě na 170 stupňů jsou buchty upečené. Posypeme je práškovým cukrem. Dobrou chuť.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé kuchařky - Dorisa