NejRecept.cz Část dne Oběd Pečené jelítko, kysané dušené zelí
Pečené jelítko, kysané dušené zelí
Recept Pečené jelítko, kysané dušené zelí
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   26.5.2015

Pečené jelítko, kysané dušené zelí

Výborná pochoutka na oběd. V kombinaci s kysaným zelím to je neodolatelné. Dobrou chuť!

Suroviny

Budeme potřebovat:

4 ks
jelítka
500 g
kysaného zelí
1 lžíce
sádla
100 g
slaniny
2 ks
cibule
brambora nebo zátřepka na zahuštění zelí
sůl
cukr
brambory jako příloha
Postup receptu
Vytisknout
  1. Jelítka umístíme do rendlíku nebo na pánev, přidáme sádlo a ze všech stran opečeme dokřupava.
  2. Zelí překrájíme, případně propláchneme /je-li příliš kyselé/, dáme do hrnce, přidáme cca 200 ml vody a dusíme doměkka. Špek vyškvaříme, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme zezlátnou. Zelí dochutíme solí, cukrem, přidáme slaninu s cibulkou a zahustíme najemno nastrouhanou bramborou nebo 2 lžícemi hladké mouky, kterou rozmícháme v trošce vody. Krátce provaříme a podáváme s vařenými bramborami.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář