Pečené krekry ze sýra čedar

Vynikající chuťovka na pohoštění. Jaké tvary použijete je na vás.

Přidal:admin, 30.10.2015
Kategorie: Chuťovky
Pečené krekry ze sýra čedar

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 a 1/3 šálku hladká mouka
1 lžičkasůl
1/2 lžičkyčesnekový prášek
1/2 lžičkycibulový prášek
6 lžicměkké máslo
2 ksžloutky
2 lžícevoda
230 gstrouhaný čedar

Postup přípravy

  1. Připravíme si plech na pečení a dno vyložíme papírem. Troubu předehřejeme na 160 stupňů.
  2. Všechny suroviny mixérem zpracujeme do kuličky, kterou rozdělíme na polovinu a mezi dvěma papíry na pečení rozválíme na hrubší plát, ze kterého pomocí různých formiček vykrájíme různé tvary.
  3. Přeložíme je na plech, odložíme do chladničky na 15 minut a pak je pečeme cca 15-20 minut (záleží však na tloušťce těsta).
  4. Upečené vyjmeme a necháme vychladnout.

Zdroj: Wintermonroe