Pečené kuře na řecký způsob

Pečené kuře na řecký způsob. Něco tradičního na oběd, aby se neřeklo. Pečená kuřecí stehna, posypaná kořením. Někdy jsme měli rádi bohatě posypané kořením, až ta kůže chrumkala pod zuby a lámala se pod vidličkou, ale teď už máme rádi tak mírně propečené. Autor: sonizna

Přidal:sonizna, 8.10.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Pečené kuře na řecký způsob

Suroviny

Budeme potřebovat:
400 gbrambory
2 lžíceolej olivový
2 kskuřecí stehno
100 grajčata
100 golivy
3 lžícešalvěj
150 gbalkánský sýr
1/2 lžičkysůl
1 lžičkakoření na kuře

Postup přípravy

  1. Brambory očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Rozprostřeme do pekáčku, osolíme a zakápneme olejem.
  2. Kuře omyjeme a okořeníme kořením dle chute. Já jsem zvolila klasické koření na kuře. Kdo chce, může z kuřete odstranit kůži, získá tak lehčí variantu jídla.
  3. Nyní dáme vše do trouby a pečeme 30 minut na 200 °C.
  4. Poté pekáček vytáhneme z trouby a přidáme rajčata – buď zvolíme cherry rajčata, ta můžeme dát do pekáčku celá, nebo nakrájíme obyčejná rajčata na měsíčky. Přidáme olivy – černé nebo zelené, podle chuti (můžeme použít i olivy plněné papričkou). Ty dáme do pekáčku vcelku.
  5. Dále posypeme sušenými šalvějovými lístky a balkánským sýrem – ten si buď nakrájíme na kostky nebo ho rozdrobíme.
  6. Pečeme ještě 30 min. Ihned podáváme.