Pečené kuře v řeckém stylu

Pečené kuře je klasickou v české kuchyni. Co tak si připravit kuře na řecký styl?

Přidal:admin, 23.2.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Pečené kuře v řeckém stylu

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kskuře
1 svazektymián
125 mlcitronová šťáva
65 mlocet
250 mlolivový olej
3 stroužkyčesnek
1 lžičkaoregano
mořská sůl
pepř
feta sýr

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny, kromě kuřete si smícháme v misce (feta sýr si nařežeme na malé kostičky). Pořádně promícháme.
  2. Kuře si očistíme, umejeme a potřeme připravenou marinádou. Zabalíme ho do fólie nebo uzavřeme do nádoby a necháme odstát přes noc v chladničce.
  3. Na druhý den kuře vložíme do pekáče a pečeme při teplotě 200 stupňů cca 20 minut zakryté alobalem. Následně alobal stáhneme, kuře polijeme zbylou marinádou a pečeme pěkně do zlata.
  4. Podáváme se zeleninovým salátem, s pečenými bramborami nebo s bramborovou kaší. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika