Pečené máslové kuřátko s bramborami a cibulí

Dnes jsme měli k obědu klasiku, co jsme měli k obědu stále v neděli když jsem byla dítě. Je to nejlepší jídlo, při kterém nemusíte stát a peče se to samo. Autor: Karambola

Přidal:Karambola, 20.9.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Pečené máslové kuřátko s bramborami a cibulí

Suroviny

brambory
cibule
kuře
pepř
olej
sůl
bylinky podle chuti
máslo

Postup přípravy

  1. Připravíme si pekáček, který vyložíme pečícím papírem. Upřednostňuji pečení na papíře, nemáme rádi tučná jídla (s olejem). Proto dávám i kůži z kuřátka dolů. Někoho to překvapí, ale takto to máme doma rádi.
  2. Když jsem byla malá, pamatuji si, jak rodiče křupaly upečenou kůži, ale u nás doma to nikdo nejí.
  3. Kuřátko vložíme do středu pekáče, kolem poházíme brambory překrojené na polovinu nebo na menší kousky, také položíme cibuli překrojené na čtvrtky.
  4. Osolíme, opepříme, posypeme bylinkami podle vaší chuti a na kuře položíme plátky másla.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů do zlata. Během pečení můžete ještě na kuře naskládat plátky másla, bude šťavnatější a chutnější.