Pečené vepřové karé s originální rajčatovou omáčkou

Pečené vepřové karé s kvalitní a originální rajčatovou omáčkou. K tomu příloha: nadýchaná bramborová kaše.

Přidal:Karambola, 18.1.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Omáčky
Pečené vepřové karé s originální rajčatovou omáčkou

Suroviny

10 kstenké plátky vepřové karé
2 kscibule
olivový olej
sůl, pepř
sušený majoránka
Omáčka:
10 ksrajče
2 kscibule
3 lžícezakysaná smetana
voda dle potřeby
kokosový olej
sůl, pepř
Příloha:
brambory
mléko
máslo
sůl, pepř
majoránka

Postup přípravy

  1. Tenké plátky masa uložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou, podlijeme vodou, do které jsme přidali olej (tolik, aby byly jemně zalité, nemají v tom plavat). Pečeme půl hodinu v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů. Po půl hodině přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a dopečeme, aby byla krásně zlatá.
  2. Brambory uvaříme klasicky. Následně protlačíme, přidáme sůl, pepř a majoránku.
  3. Na pánvi osmažíme na oleji nebo másle na drobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájená rajčata a restujeme, dokud se nerozvaří. Když jsou rajčata rozvařená, tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka a nakonec přidáme 2 lžíce kokosového oleje s vůní (já mám ráda exotiku, ale můžete nahradit kostkou másla na zjemnění). Přidáme 3 lžíce zakysané smetany a necháme přejít varem.