NejRecept.cz Maso Vepřové maso Pečené vepřové řízky se sýrem, smetanou a rajčaty
Pečené vepřové řízky se sýrem, smetanou a rajčaty
Recept Pečené vepřové řízky se sýrem, smetanou a rajčaty
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   16.1.2016

Pečené vepřové řízky se sýrem, smetanou a rajčaty

Pokud nevíte co připravit na nedělní oběd, vyzkoušejte tyto netradiční řízky se sýrem, smetanou a rajčetem. Jsou šťavnaté a hlavně bez smažení. Autor: Triniti

55 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
6 plátků
vepřové karé
2 stroužky
česneku
3-4 lžíce
zakysané smetany nebo majonézy
1 ks
větší cibuli
2-3 ks
rajče
150 g
tvrdý sýr
sůl, pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vepřové karé jemně naklepeme, osolíme a okoreníme podle chuti.
  2. Připravíme si pekáč, který vymažeme tukem nebo vyložíme pečícím papírem, poklademe plátky masa, které potřeme zakysanou smetanou nebo majonézou, do které jsme přidali prolisovaný česnek.
  3. Na dip ze zakysané smetany poklademe na kolečka nakrájenou cibuli, následně položíme plátek rajčete a takto připravené řízky vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů cca 20 minut.
  4. Pak plech vyjmeme, vrch posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a vložíme zpět dopéct na 15 minut.
  5. Podáváme se zeleninou, rýží nebo klasickou bramborovou kaší. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář