Pečené vepřové řízky se sýrem, smetanou a rajčaty

Pokud nevíte co připravit na nedělní oběd, vyzkoušejte tyto netradiční řízky se sýrem, smetanou a rajčetem. Jsou šťavnaté a hlavně bez smažení.

Přidal:admin, 16.1.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Pečené vepřové řízky se sýrem, smetanou a rajčaty

Suroviny

6 plátkůvepřové karé
2 stroužkyčesneku
3-4 lžícezakysané smetany nebo majonézy
1 ksvětší cibuli
2-3 ksrajče
150 gtvrdý sýr
sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Vepřové karé jemně naklepeme, osolíme a okoreníme podle chuti.
  2. Připravíme si pekáč, který vymažeme tukem nebo vyložíme pečícím papírem, poklademe plátky masa, které potřeme zakysanou smetanou nebo majonézou, do které jsme přidali prolisovaný česnek.
  3. Na dip ze zakysané smetany poklademe na kolečka nakrájenou cibuli, následně položíme plátek rajčete a takto připravené řízky vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů cca 20 minut.
  4. Pak plech vyjmeme, vrch posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a vložíme zpět dopéct na 15 minut.
  5. Podáváme se zeleninou, rýží nebo klasickou bramborovou kaší. Dobrou chuť!

Zdroj: Vk