Pečený cheesecake se švestkami

Jste milovníkem cheesecake-ov? Vyzkoušejte si připravit tento skvělý dezert doma. Uvidíte, že příprava je nenáročná a výsledek stojí za to. Mňam!

Přidal:admin, 9.2.2015
Kategorie: Dorty
Pečený cheesecake se švestkami

Suroviny

Těsto:
250 ghladká mouka
1 ksvejce
60 gkr. cukr
130 gmáslo
špetkasůl
špetkaprášek do pečiva
Náplň:
500 gsmetanový sýr
80 gkukuřičný škrob
200 gmoučkový cukr
500 mlsmetana ke šlehání
2 ksvejce
1 lžičkavanilkový extrakt
10 ksšvestky
1 lžícekr. cukr
1/2 lžičkyskořice

Postup přípravy

  1. Švestky si umyjeme, rozkrojíme na polovinu a odstraníme pecku. Posypeme je cukrem (1 lžíce) a skořicí. Necháme odstát minimálně půl hodinu.
  2. Ingredience na těsto si spojíme a necháme připravené těsto odležet v chladničky cca půl hodinu.
  3. Připravíme si formu na pečení o průměru 24 cm. Vyložíme ji papírem a navrstvíme odleželé těsto. Těsto vytáhneme i na boky formy.
  4. Poklademe na dno 1/2 švestek.
  5. Připravíme si krém. Vajíčka si vidličkou rozmícháme, přidáme sýr smícháný se škrobem, cukrem a vyšlehanou smetanou. Nakonec přidáme extrakt a jemně promícháme. Takto připravenou nádivku si navrstvíme na naskládané švestky.
  6. Vrch ozdobíme druhou polovinou švestek a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby po dobu 70 - 80 minut. Pečeme při teplotě 170 stupňů. Dobrou chuť!

Zdroj: Citromhab