Pečený guláš v troubě

Oběd pro chlapy. Hovězí guláš pečený v troubě, podávaný s bramborovou kaší nebo knedlíkem.

Přidal:admin, 12.3.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Pečený guláš v troubě

Suroviny

Ingredience:
cca 500 gmasa
2 kscibule
1 lžíceprotlaku
3 stroužkyčesneku
2 hrnkyvývar
sůl
pepř
gul.koření
červená paprika
červená kapie
chilly paprička
drcený kmín

Postup přípravy

  1. Připravíme si kastrol, který může jít do trouby. Do něho dáme nakrájené okořeněné maso a nakrájenou cibuli na kostičky.
  2. Zalijeme 2 hrnky vývaru, přikryjeme pokličkou a dáme do vyhřáté trouby na 200°C po dobu cca 3 hodin.
  3. Pak vyjmeme, přidáme kapie a červenou papriku, protlak, česnek, popřípadě dochutíme solí a pepřem. Dáme nakrájenou na kolečka chilly papričku bez semínek a zahustíme. Provaříme a podáváme. Výborná příloha - Špekové knedlíky. Dobrou chuť!

Zdroj: Vaření a pečení s láskou